pangantenan..

Pangantenan

Dina hiji peuting kang Gavykeur anteng ngalamun sorangan di Pos Ronda bari ngelepus udud Jie Sam Soe, torojol Cep Idot nyampeurkeun.. Ti jauh keneh Cep Idot geus sura seuri ngarasa lucu meureun ninggali tarang Kang Gavy nu lega ka senter ku cahaya lampu Neon mani herang semu hurung…

Bareng srog ka hareupeun Kang Gavy pok Cep idot nanya,,

Cep Id        : Keur ngalamun naon Kang mani anteng kitu ?

Kang Gavy : Keur ngalamun benghar Cep, mun Akang boga duit saratus milyar rek di bikeun ka Cep Idot kabeh….

Cep Id        : Terus Akang rek ngalamun deui nyah heheh…??

Kang Gavy  : Bener rek ngalamun deui boga saratus Trilyun hahaha..

Cep Id        : Lain Kang enggeus heula ngalamuna, bisi tambah lega bae eta tarang hehe

Kang Gavy  : Aya naon kitu, rek ngajak nganjang lain ??

Cep Id      : Boro Kang, hujan hujan kieu tariris, ngenahna naon nya Kang mun usum hujan kieu ??

Kang Gavy : Pangantenan Cep..

Cep Id       : Naha make Pangantenan ?

Kang Gavy : Eh enya poho pan Cep Idotmah can ngarasanan Pangantenan jadi can boga pangalaman hehe..

Cep Id       : Enya naon hubunganana Kang usum hujan jeung Pangantenan..?

Dasar budak polos keneh make teu nyaho hububgan pangantenan jeung usum tiris atawa emang rada oon nya ..?? Gerentes kang Gavy na jero hatena tapi nu di lisankeunmah lain kitu.

Kang Gavy : Pan aya laguna Cep kieu “ Rame rame yu ka ondangan, lalajo nu Pangantenan, sempal guyon gogonjakan Panganten henteu eraan, datang peuting mangsana simpe, di luar kabeh geus rehe Panganten poho kacape gawena ngukusut sepre, nyi Panganten baeud bae hayang sare di parende, sang caroge teu malire kalah kerek jiga sare, jst”.

Cep Id        : Asa teu nyambung Kang lagu nu bieu jeung usum hujan ayeuna ??

Bener bener ieu budak oonateh. Masih na jero hate kang Gav ngomong kitunateh.

Kang Gavy : Waduh Cep Id, Cep Id ari rupa rupa bodo tapi belegug hahaha.. Kieu nyambungkeunanamah, sababnna Nyi Pnganten baeud baeteh lantaran ngarasa tiris, hayangnamah di keukeupan ku salakina ngarah haneut.. Pan mun usum hujan kieu, jelas karasa tirisna, tah lamun hayang haneut nya kudu di keukeupan kitu …

Cep Id        : Oh kitu Kang, jadi mun usum hujan kieu kudu jadi Panganten ?

Kang Gavy : Nya ari keur nu acan ngarasanan jiga Cep Idotmah emang cocok mun usum hujan kieu jadi panganten, ngarah aya nu ngeukeupan jadi teu ngarasa tiris deui jiga ayeuna hehehe..

Cep Id        : Ari Akang kumaha, rek jadi Panganten deui ??

Kang Gavy : Ah ari keur Akangmah mangfaatkeun bae nu aya di imah hehe… Kumaha ari Cep Id iraha atuh, piraku rek jadi jomlo sejati ?

Cep Id     : Tumben lempeng… Tunggu saja Kang tanggal maenya hehe. Sok mikiran ieuge Kang, modal keur jadi Pangantenteh mahal nyah ??

Kang Gavy : Enya atuh nu matak sing getol usaha na, tapi aya Cep anu modalna leutik ..

Cep Id       : Panganten naon tah Kang ?

Kang Gavy : Jadi Panganten sabab di gerebeg ku Hansip hahaha

Cep Id       : Wah gawat geus mulai ngaco deui yeuh..Weureu weureu ah…

Ceuk Cep Idot bari jung cengkat terus ngaleos ninggalkeun..

Kang Gav   : Heeehhhh rek kamana Cep..?

Cep Idot teu malire tonggoy we lempang ka hareupkeun duka rek nanahaon. Ninggalkeun kang Gavy nyorangan deui. Teu antaparah eta Kang Gavy deker deuiwe neruskeun ngalamun bengharna nepi ka poho kana waktu. Untungna samemeh ka malinaan di geroan ku pamajikanana ti lawang panto.Kang Gavy terus asup ka imah lewat panto lain lewat jandela. Sanggeus di jero imahna duka nanahaon atuh nu di gawean ku kang Gavy . Duka enya ngamangfaatkeun nu aya dukalah.. poek, poek….

post edisi heureuy

di tulis pas keur hujan ngariricik bari nyangheuy nanggeuy gado.

dua bahasa

sunda indonesia

acan – belum
akang – abang
anteng – asyik
asup – masuk
aya – ada
baeud – cemberut
bareng srog – baru tiba
belegug – bodoh
bener – benar
benghar – kaya
bieu –  barusan
bodo – bodoh
boga – punya
budak – anak
can – belum
cengkat – berdiri
deui – lagi
di bikeun – di kasih
di keukeupan – di kelonin
dina – dalam
duit – uang
duka – gak tahu
enggeus – sudah
enya – iya
eta – itu
gawean – kerjaan
gerentes – berguman
getol – giat
geus – sudah
haneut – hangat
kahareupkeun – kedepan
hatena – hatinya
hayangnamah – pinginya
herang – bening
hiji – satu
ieu – ini
imah – rumah
jadi – jadi
jero – dalam
jeung – dan
jiga – seperti
ka senter – tersinari
kabeh – semua
kang – bang
keur – sedang
kudu – harus
kumaha – bagaimana
lain – bukan
lawang – pintu
lega – luas
lempang – berjalan
lempeng – lurus
leutik – kecil
make – memakai
mani – sangat
mun – kalau
naha – kenapa
nanya – bertanya
naon – apa
nepi – tiba
neruskeun – melanjutkan
ngalamun – menghayal
ngaleos – ngeluyur
nganjang – ngapel
ngarah – supaya
ngarasa – merasa
ngarasanan – merasakan
ngenahna – enaknya
ngomong – bicara
ninggali – melihat
nu – yang
nyaho – tahu
nyorangan – menyendiri
pamajikanana – istrinya
panganten – pengantin
panto – pintu
peuting – malam
poho – lupa
rek – mau
salakina – suaminya
samemeh – sebelum
saratus – seratus
sorangan- sendiri
sura seuri – senyum senyum
tarang – jidat
teu malire – mengacuhkan
teu – tidak
ti jauh – dari jauh
tiris – dingin
udud – merokok
usum – musim

Perihal kangyan
hanya seorang awam yang suka menulis sebelum tidur... menulis tentang apa saja, dari yang di dengar, di lihat dan di rasakan... bentuk tulisan sekedar ekspresi pemberontakan yang hanya tersalur lewat tulisan...

8 Responses to pangantenan..

  1. Ni Made Sri Andani mengatakan:

    walah.. mencoba menterjemahkan sendiri. Ari panjang kieu heseh atuh Kang nerjemahkannya.. he he

  2. bensdoing mengatakan:

    wahh…lumayan nich gan…bisa sambil kursus bhs sunda😀

yang sudah baca di tunggu komenya,,,,,, terima kasih.

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: